• 24/05/2013
  • |     BB

4.320 zonnepanelen op dak van DSV in Brussel

Internationale logistieke dienstverlener DSV Solutions neemt installatie met 4.320 zonnepanelen in gebruik aan zijn vestiging in Brussel. Dat moet toekomstige energiebehoeften (mee) opvangen

Trefwoorden: #DSV Solutions, #energie-opwekking, #Orka, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Orka/Dann )

ENGINEERINGNET.BE -- 4.320 zonnepanelen bedekken voortaan het 20.000m² grote dak van de gebouwen van logistiek dienstverlener DSV Solutions aan de Vilvoordselaan in Brussel.

De zonnepanelen hebben een totaal vermogen van 1,036 kilowattpiek (Wp). Dat komt overeen met een jaarlijkse elektriciteitsproductie van 932 megawattuur (MWh), genoeg om het jaarlijks verbruik van 226 gezinnen te dekken.

Door de keuze voor hernieuwbare energie in plaats van voor traditionele vormen van energie-opwekking, vermindert de CO2-uitstoot van het bedrijf jaarlijks met 443 ton. Dat is gelijk aan ongeveer 26.000 ritten van een personenwagen tussen Gent en Brussel.

Peter van der Maas, Managing Director: “In de toekomst hopen we de multimodale mogelijkheden van de site verder uit te bouwen. Dat wij daarbij in onze eigen energiebehoeften kunnen voorzien is alvast een extra meerwaarde.”

Het gaat naar verluidt om één van de grootste installaties van zonnepanelen op eenzelfde dak in Brussel. Het totale vermogen ligt net onder het vermogen van de installatie die gerealiseerd werd op de gebouwen van de Haven van Brussel.

Het project is zodanig ontwikkeld dat – in overleg met de Brusselse regulator voor energie Brugel en de netbeheerder voor elektriciteit en aardgas Sibelga - DSV maximaal kan gebruikmaken van de lokaal opgewekte groene stroom.

Alleen de elektriciteit die niet ter plaatse wordt gebruikt, komt terecht op het distributienet van Sibelga. De installatie werd gerealiseerd door projectontwikkelaar Orka.


FOTO
Vlnr: Jan Heyse van Orka, Benoit Hellings van de Haven van Brussel, Jean-Michel Ancion van Orka en Peter Van Der Maas van DSV Solutions.

ACHTERGROND
DSV Solutions is een wereldwijde leverancier van diensten voor transport en logistiek met kantoren in meer dan 70 landen. Het Deense bedrijf werkt daarvoor samen met een internationaal netwerk van partners en agenten in Europa, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Oceanië. In 2012 werkten ongeveer 22.000 mensen voor DSV.