• 29/05/2013
  • |     BB

UCB besteedt massaproductie uit via verkoop VS-fabriek

UCB verkoopt plant productiefaciliteit in New York aan Franse Unither Pharmaceuticals. Dat past in de strategie om massaproductie te outsourcen.

Trefwoorden: #farma, #rochester, #ucb, #unither

Lees verder

Nieuws

( Foto: UCB )

ENGINEERINGNET.BE – Het Belgische UCB heeft zijn Rochester-fabriek nabij New York van de hand gedaan. Dat past volgens het bedrijf in zijn strategie om het productienetwerk optimaal aan te passen aan de evolutie van zijn portfolio. In de plant worden hoofdzakelijk vloeibare medicijnen geproduceerd.

De strategie houdt onder meer in massaproductie niet in eigen handen te houden, maar te outsourcen en 'vaker gebruik te maken van een netwerk van betrouwbare partners'. Volgens UCB is Unither 'een snelgroeiende producent die de hoogste kwaliteitsstandaarden naleeft en de site verder wil laten groeien'.

De overnemer is Unither Pharmaceuticals, oorspronkelijk een afsplitsing van Sanofi (1993). Unither heeft onder meer vier productiesites in Frankrijk en een geavanceerd R&D-centrum in Bordeaux.

Het Franse farmabedrijf verbindt er zich toe de volgende zes jaar te blijven produceren voor UCB, maar wil de plant ook zo snel mogelijk inschakelen voor zijn eigen productie voor de VS-markt.

De ongeveer 250 medewerkers en 50 tijdelijke krachten worden mee overgenomen. De financiële bijzonderheden van de overeenkomst werden niet vrijgegeven. De deal zou rond moeten zijn in het vierde kwartaal van 2013.