• 05/06/2013

Rard Metz wordt regiosecretaris Metaalunie district Oost

De Koninklijke Metaalunie heeft Rard Metz (50) benoemd tot regiosecretaris van district Oost.

Trefwoorden: #directeur, #districten, #Koninklijke Metaalunie, #Oppervlaktetechnieken, #Rard Metz

Lees verder

personalia

( Foto: Koninklijke Metaalunie )

ENGINEERINGNET.NL -- Hij volgt er Dick Laan op die sinds 1986 in dienst is geweest bij Metaalunie. Metz was van 2003 tot 2010 directeur van de Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen (VOM). Van 1998-2003 was hij branchemanager voor diverse branches bij Koninklijke Metaalunie.

Metz ziet zijn benoeming als regiosecretaris dan ook als een thuiskomst: “Het mkb-metaal is toch een sector waar mijn hart ligt. Met thema’s op het gebied van personeel, innovatie, onderwijs en export is het een geweldige uitdaging om in de prachtige oostelijke regio aan de slag te gaan. Een belangrijk buurland als Duitsland naast de deur geeft dat een extra dimensie.”

Metz ziet dan ook veel kansen liggen voor het mkb-metaal en de rol van Metaalunie daarbij: “Metaalunie heeft in de regio een sterke positie. Deze manier van georganiseerd zijn is de kracht van Metaalunie. Kijk alleen al naar de wijze waarop wij bezig zijn met het opzetten van het Verspaningsapplicatie Centrum. Dat gebeurt samen met onze leden en verschillende marktpartijen. Ook op andere thema’s koppelt Metaalunie op die manier kennis- en onderwijsinstellingen aan lidbedrijven. Een win-win situatie voor allen.”

Metz wordt in district Oost bijgestaan door Bert Rundervoort (buitendienst ledenadviseur) en Jon Sanders (consulent arbeidsmarkt en beroepsonderwijs, aanspreekpunt voor inzetbaarheid en instroom van werknemers).


(GL)