• 07/06/2013
  • |     BB

Bosch Rexroth België hield goed stand in 2012

Afdeling Industriële Technologie van de Bosch-groep hield in 2012 goed stand in België. Wereldwijd bleek vooral divisie 'Drive & Control Technology' onder druk te staan.

Trefwoorden: #ArcelorMittal, #Automobieltechnologie, #Bosch Rexroth, #Drive & Control Technology

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bosch Rexroth, ruitenwisserproductie in Tienen )

ENGINEERINGNET.BE -- Het technologiebedrijf Bosch zette in 2012 zijn groei in België verder. De verkoop van alle afdelingen samen nam met 4,8 procent toe tot 885 miljoen euro.

Die groei is voornamelijk te danken aan de goede cijfers van de divisie Automobieltechnologie. Voor de meer conjunctuurgevoelige sectoren, zoals de bouw, was 2012 naar verluidt 'een moeilijker jaar'.

De divisie 'Industriële Technologie' noteerde eveneens (licht) positieve resultaten. Begin 2012 werden de verkoopskantoren van Bosch Rexroth in België en Nederland gebundeld in een gezamenlijke verkoopstructuur. Het Belgische luik van deze afdeling noteerde in 2012 een stijging in de verkoop van zowat 2%.

Daarnaast werd het voorbije jaar ook een aantal prestigieuze projecten gerealiseerd, waaronder de uitrusting van een volledig nieuwe fabriek voor ArcelorMittal in Jubail (Saoedi-Arabië).

Wereldwijd stagneerde de Bosch-divisie Industriële technologie op acht miljard euro. Vooral 'Drive and Control Technology' werd getroffen door de economische vertraging. De sterke groei in Noord-Amerika kon naar verluidt de terugval in China en de stagnatie in Europa niet compenseren.

In de productie-eenheid Robert Bosch in Tienen, waar wisbladen en ruitenwissers worden ontwikkeld en geproduceerd, werd eind 2012 een nieuwe productielijn voor de assemblage van de nieuwe generatie beugelvrije ruitenwissers in gebruik genomen en werd verder geïnvesteerd in onderzoek naar hoogtechnologische wissers.

In België werd in 2012 overigens ruim 8 miljoen euro gespendeerd aan onderzoek en ontwikkeling. “We blijven investeren in O&O. Enkel op die manier kunnen we de uitdagingen van de toekomst het hoofd bieden”, aldus Laurent Strauch-Hausser, managing director van Robert Bosch NV.

Met 1.650 medewerkers verspreid over 11 locaties is Bosch ook een belangrijke werkgever in België.