• 10/06/2013

NVSM Innovatie Award voor Etteplan Tedopres

Tijdens het NVSM Voorjaarscongres werden de drie beste innovaties gepresenteerd. De jury koos Etteplan Tedopres als winnaar voor Gordian Logistic Experts en Van Dorp installateurs.

Trefwoorden: #Etteplan Tedopres, #Gordian Logistic Experts, #Nederlandse Vereniging voor Service Management, #NSVM, #Van Dorp installateurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: NSVM )

ENGINEERINGNET.NL -- Tijdens economische crisis moeten bedrijven extra aandacht besteden aan innovatie, een boodschap die de Nederlandse Vereniging voor Service Management (NVSM) kracht wilde bijzetten. Gedachte hierachter is dat stilstaan achteruitgang betekent.

Om aandacht aan het belang van innoveren te promoten werd de Innovatie Award ingesteld, die tijdens het drukt bezochte NVSM Voorjaarscongres werd uitgereikt op in het hoofdkantoor van Mercedes-Benz in Utrecht.

Diverse bedrijven met een serviceorganisatie of bedrijven die deze doelgroep faciliteren hadden zich gekandideerd voor deze prestigieuze titel. Bestuursleden van de NVSM analyseerden alle inzendingen. Onderzocht werd hoe nieuw en origineel de innovatie is die de bedrijven hebben ingevoerd om hun productie, efficiency dan wel de klantentevredenheid te vergroten.

En dat leverde verrassende oplossingen op. De drie beste innovaties werden tijdens het congres gepresenteerd:

1) Gordian Logistic Experts ontwierp een nieuw model om voorraden van en voor hun klanten te beheren, dit in co-creatie met hun klanten.

2) Etteplan Tedopres ontwierp - in samenwerking met daarin gespecialiseerde bedrijven - een app waarmee de engineer direct relevante technische- en of onderhoudsinformatie van een apparaat of machine te zien krijgt. Hiermee reduceert de engineer een bewerkingstijd met zo’n 30 à 50 procent.

3) Van Dorp installateurs ontwierpen een systeem waarbij met een tablet ouderen in hun zorgomgeving ‘gevolgd’ kunnen worden door hun mantelzorgers of hulpverleners. Ook kunnen hiermee op heel eenvoudige en overzichtelijke wijze meerdere functies worden bediend, zoals onder meer het licht -aan of uit- schakelen of zonwering bedienen vanaf de tablet. Een systeem dat door nauwe samenwerking met eigen medewerkers werd bedacht, ontwikkeld en uitgetest.

Na rijp beraad kwam de jury tot de conclusie dat Etteplan Tedopres de Award 2013 verdient. Zij vond dat dit ontwerp duidelijk laat zien hoe je op basis van verschillende al bestaande technieken nieuwe innovaties kunt ontwikkelen. Zeker nu producten steeds complexer worden en er steeds meer technische informatie nodig is om het onderhoud goed te kunnen uitvoeren is er behoefte aan snelle toegang tot informatie.

“De kracht van deze oplossing is dat het technologieën zoals QR-code scanning, augmented reality en visuele zoekfuncties met 3D modellen combineert en daarmee serviceengineers toegang biedt, zowel online als offline tot de noodzakelijke informatie om onderhoudstaken zo efficiënt mogelijk uit te voeren”, aldus Roeland Staal, voorzitter van het NVSM.“


(GL)

Op de foto (vlnr) Roeland Staal, Braster en Gajadhar van Etteplan Tedopres, vertegenwoordigers van Gordian en Van Dorp.