• 12/06/2013

Inschrijvingen UDIAS studentenprijzen van start

UDIAS kondigt de vijfde editie van de UDIAS Student Award aan en de 3e editie van de prijs voor Analist van het Jaar.

Trefwoorden: #Analist van het Jaar, #Student Award, #UDIAS, #Unie van de Leveranciers voor de Laboratoriumsector, #wedstrijd

Lees verder

HR

( Foto: AstraZeneca )

ENGINEERINGNET.BE -- De UDIAS (Unie van de Leveranciers voor de Laboratoriumsector) -prijs is een wetenschappelijke prijs voor jonge afgestudeerde masters en ingenieurs aan Belgische Universiteiten en Hogescholen.

Onderzoek uit alle wetenschappelijke disciplines in verband met ontwikkelingen en toepassingen in instrumentele analyse komen hierbij in aanmerking.

Vanaf 2013 worden jaarlijks twee prijzen toegekend aan zowel onderwijsinstellingen van de Vlaamse Gemeenschap als aan onderwijsinstellingen van de Franstalige Gemeenschap. Aan elke prijs is een certificaat en een geldsom van 1.500 euro verbonden.

Er is een prijs voor origineelste bijdrage die betrekking heeft op de ontwikkeling van innoverende instrumentatie. De andere prijs wordt toegekend aan de origineelste bijdrage op gebied van implementatie van recent ontwikkelde methodes, toepassingen en methodologie in belangrijke onderzoekdomeinen voor bestaande instrumentele analyse.

Met de prijs voor "Analist van het Jaar" willen men de meest belovende jonge professionele bachelors onderscheiden die hun studies beëindigen in het academiejaar 2012-2013 tot professionele bachelor in: chemie, biomedische laboratoriumtechnologie, milieuzorg, agro- en biotechnologie

Voorwaarden zijn wel dat instrumentele analyse deel uitmaakt van het leerprogramma en het onderwerp is van de stage.

Er worden jaarlijks maximum 5 finalisten gekozen per taalgroep. Hieraan is een diploma en een geldsom van 300 euro per finalist verbonden.

Uit elke Gemeenschap wordt vervolgens 1 finalist tot "Analist van het Jaar" verkozen. Hij/zij ontvangt een geldsom van 500 euro.

Geïnteresseerden kunnen (enkel) inschrijven via het online inschrijvingsformulier op de website www.udias.be. Inschrijvingen worden afgesloten op 16 september 2013.

De winnaars van beide prijzen ontvangen hun prijs en lichten hun werk toe, tijdens een academische zitting die doorgaat op 25 november in het Paleis der Academiën.


(GL)