• 14/06/2013

Ruimtevaartbedrijf SXC stelt ex-SBS-topvrouw Georgette Schlick aan als CEO

Het Nederlandse bedrijf wil uitbreiden naar de VS en Azië en vanaf 2014 dagelijks een ruimtevaartvliegtuig de lucht in laten gaan, met zowel particulieren als wetenschappers aan boord.

Lees verder

personalia

( Foto: SXC )

ENGINEERINGNET.NL -- Voor Space Expedition Corporation (SXC) geldt dat de 'Sky no longer de limit is'. Voor alsnog gaat de nieuwe directeur Georgette Schlick zich richten op de uitbreiding van SXC naar New York en Hong Kong om ook daar klanten te werven. Schlick brengt ruime internationale ervaring met zich mee.

Inmiddels zijn er al 200 kaarten verkocht aan mensen die graag een ruimtevaartvlucht willen maken, aldus SXC. Een ticket is te koop vanaf 95.000 dollar en brengt je voor 5 tot 6 minuten in de ruimte op een hoogte van ruim 100 kilometer. Lancering vindt plaats vanaf de Mojave woestijn in de VS of vanaf Curaçao.

SXC gebruikt hiervoor het Lynx ruimtevaartvliegtuig dat ontworpen is door het Amerikaanse XCOR Aerospace. Het vaartuig wordt voortgestuwd door vier raketten die herbruikbaar zijn. Met de Lynx zijn minimaal 5.000 vluchten te maken. Het bedrijf streeft ernaar de milieu-impact zo klein mogelijk te maken door eco-jets te gebruiken en alle materialen te hergebruiken of te recyclen.

Naast vluchten voor particulieren, richt het bedrijf zich specifiek op wetenschappers en bedrijven die milieuvriendelijke onderzoeksprojecten uitvoeren. Ook is het mogelijk om satellieten te lanceren voor testen en onderzoek. Elk jaar kiest SXC relevante projecten die gebruik mogen maken van hun faciliteiten.


(LH)

Video: