• 19/06/2013

NMBS: "45-plussers zijn erg waardevol voor ons"

De NMBS-Groep nam in dat opzicht onlangs deel aan een jobbeurs, die zich richt tot 45-plussers met ervaring.

Trefwoorden: #45+, #jobaanbiedingen, #NMBS, #oudere werknemers, #recruteren

Lees verder

HR

( Foto: NMBS )

ENGINEERINGNET.BE -- Dat de NMBS-Groep de kans grijpt om zich voor te stellen aan 45-plussers, past perfect in hun rekruteringsstrategie.

De spoorweggroep heeft een uiterst brede waaier van profielen en competenties nodig. Daarbij horen ook medewerkers met een rijke ervaring.

Zeker nu veel kennis de groep verlaat omdat de werknemers de pensioenleeftijd bereikten, zijn deze ervaren krachten meer dan welkom!

Door de economische crisis zijn groot aantal 45-plussers met een interessant en kwalitatief profiel nu op zoek naar een nieuwe job met meer werkzekerheid.

Deze kandidaten zijn voor hen erg waardevol: zij hebben meer ervaring en een breder netwerk, en kunnen vaak complexere projecten aan dan hun jongere concurrenten.

Het is bovendien hun streefdoel om een zo getrouw mogelijk beeld van de samenleving te zijn. Ze richt zich ook uitdrukkelijk naar Belgen van andere origine.

Minder bekend is dat ze zich ook nu al richten op zowel op schoolverlaters als op mensen die hun eerste of volgende stappen in het beroepsleven hebben gezet.

Van de 1572 werknemers die aangenomen werden in 2012, zijn er 887 jonger dan 30 jaar, 390 zijn tussen 30 en 40 jaar, 234 zijn tussen 40 en 50 jaar, en 61 nieuwe medewerkers zijn ouder dan 50!


(GL)