• 19/06/2013

Ingenieursbureau Ingenium gaat 3D

Het Vlaamse ingenieursbureau maakte de overstap naar 3D om de verschillende technische installaties en componenten beter te kunnen coördineren en sneller betere ramingen te kunnen maken.

Trefwoorden: #3D modelling, #Autodesk, #Ingenieursbureau, #Ingenium, #technische installaties

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ingenium )

ENGINEERINGNET.BE -- Ingenium gaat de technische installaties van alle nieuwe bouwprojecten in 3D met de Autodesk Building Design Suite modelleren. Na implementatie van de nieuwe werkwijze blijkt dat deze ook een heel positief effect heeft op de taakverdeling binnen de CAD-afdeling.

Grote ziekenhuizen met afdelingen voor nucleaire geneeskunde, gespecialiseerde laboratoria en hypermoderne datacentra: de projecten waar Ingenium aan werkt zijn vaak groot en complex en gaan gepaard met een lading zeer specifieke eisen.

Bovendien wordt altijd met duurzaamheid als uitgangspunt geadviseerd, wat betekent dat er niet altijd voor de makkelijkste, maar voor de slimste oplossing wordt gekozen. Het adviesbureau schafte ondertussen meerdere licenties aan.

Brecht Pauwels, hoofd CAD-afdeling, zegt: “Doordat de CAD-medewerker en de ontwerpingenieur nu in hetzelfde model werken, is de samenwerking veel beter. De CAD-medewerkers kunnen meer bijdragen aan het ontwerp door er details aan toe te voegen en mee te denken. Hierdoor maken we beter gebruik van de kennis van de CAD-medewerkers en worden de ontwerpingenieurs ontlast.”

Tijdens het modelleerproces levert de nieuwe werkwijze niet per se tijdswinst op, maar het maken van ramingen over kosten of prestaties gaat veel sneller.


(GL)