• 20/06/2013

6,4 miljoen euro Europese steun voor stedelijke ontwikkeling

Vlaams minister-president Peeters kondigt aan dat het EFRO Comité van Toezicht besliste over de toekenning van Europese steun aan 3 projecten voor een bedrag van meer dan 6,4 miljoen euro.

Trefwoorden: #EFRO, #Europese steun, #Gent Antwerpen, #kris peeters, #stedelijke ontwikkeling, #vlaamse regering, #Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Openbedrijvendag )

ENGINEERINGNET.BE -- Het gaat om projecten die werden ingediend ter bevordering van de duurzaamheid en de attractiviteit van de steden Gent en Antwerpen, en de dynamisering van het economisch weefsel in die steden.

In Gent zullen de kaaimuren in het Achterdok Oost gerenoveerd worden, als deelproject van het stadsontwerp “Oude Dokken”, in het kader van het strategisch vernieuwingsproject voor Gent Noord. De kaaimuren zullen op het vlak van stabiliteit en veiligheid worden aangepakt.

In de toekomst zullen deze kadevlakken hierdoor een recreatieve strip vormen voor zowel voetgangers en fietsers, als bewoners en bezoekers, en vormen ze de ruggengraat van het toekomstige dokkenlandschap.

De stad Antwerpen zal met het project ‘Nationalestraat, het modehart van Antwerpen bloeit open’ de omgeving van de Nationalestraat aanpakken. Het plein zal opgewaardeerd worden samen met het pleintje aan de Prekerstraat.

Er zal hierbij voldoende ruimte worden gelaten voor terrasjes. Met dit project hoopt de stad een stimulans te geven aan de lokale handelaars om hun panden aan te pakken zodat de aantrekkelijkheid van de omgeving verhoogt.

Tot slot werd ook het project ‘Ontwikkeling Cadixwijk’ goedgekeurd, waardoor de (her)aanleg van het openbaar domein van deze wijk kan opgestart worden.

“Het afgelopen jaar werden 17 EFRO-projecten goedgekeurd voor ongeveer 10 miljoen euro. Tot op vandaag werd ongeveer 96,75% van de beschikbare EFRO-steun toegekend.”, aldus minister-president Peeters.


(GL)

U vindt een overzicht van alle goedgekeurde projecten op www.efro.be.