• 01/07/2013

Onderzoekers UTwente ontvangen 5 'Valoristion Grants'

Technologiestichting STW heeft vijf 'Valorisation Grants' (subsidies) uitgereikt aan onderzoekers van de Universiteit Twente.

Trefwoorden: #STW, #subsidie, #Universiteit Twente, #Valorisation Grants

Lees verder

Techniek

( Foto: Universiteit Twente )

ENGINEERINGNET.NL -- Universitair Docent Ysbrand Wijnant ontving een fase 2 grant van 200.000 euro voor zijn project om het lawaai van voorbijrazende voertuigen te reduceren. Vier andere projecten ontvangen een fase 1 grant van 25.000 euro.

De eerste 25.000 euro komt ten goede aan UT-onderzoekers Kien Tjin-Kam-Jet, Djoerd Hiemstra en Dolf Trieschnigg van de vakgroepen Databases (DB) en Human Media Interaction (HMI), voor het oprichten van de UT spin-off Q-Able.

De tweede subsidie gaat naar onderzoekers David Fernandez Rivas en Bram Verhaagen voor hun innovatieve reinigingstechniek BµBclean. Prof. dr. ir. Wilfred van der Wiel en prof. dr. ir. Guido Mul ontvangen de subsidie voor hun project HydroSolix.

En de laatste subsidie is toegekend aan het bedrijf Innprove Solutions voor de ontwikkeling van de optimalisatiesoftware Optimapp.

Doel van het Valorisation Grant programma is commercialisatie van de verworven kennis uit universitair onderzoek te bevorderen.

De Valorisation Grant bestaat uit twee fases. In de eerste fase krijgt de onderzoeker een bedrag van 25.000 euro ter beschikking om onderzoek te doen naar de technologische en commerciële haalbaarheid van het voorstel.

Als fase 1 doorlopen en gehonoreerd is kan fase twee worden aangevraagd. In deze fase worden de eerste stappen van het valorisatietraject gezet, zoals het ontwikkelen van een productportfolio, het aantrekken van een ‘launching customer’ en het voeren van onderhandelingen met private financiers. Hiervoor kan maximaal 200.000 euro worden aangevraagd.


(GL)