• 03/07/2013

Nuon Solar Team presenteert de Nuna7 zonnewagen (+video)

Onlangs presenteerde het Nuon Solar Team haar nieuwe zonnewagen Nuna7 in Delft. Nieuw is dat het team voor het eerst een vierwielige zonnewagen ontwikkeld heeft.

Trefwoorden: #Australië, #Nuon Solar Team, #Solar Challenge, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nuon Solar Team )

ENGINEERINGNET.NL -- In oktober 2013 gaan het Nuon Solar Team tijdens de World Solar Challenge in Australië voor de zevende keer de strijd aan om het wereldkampioenschap zonneracen.

Aan deze editie van de race zullen 48 studententeams uit 26 landen meedoen. Sinds 2001 heeft het Nuon Solar Team vier keer gewonnen en finishte twee keer als tweede.

Alle teams moeten dit jaar voor het eerst verplicht met een vierwielige zonnewagen aan de start verschijnen. Hierdoor moest ook het Nuon Solar Team het inmiddels traditionele en beproefde driewielige design compleet omgooien.

De Nuna7 werd volledig opnieuw ontworpen. De auto heeft nu vier wielen in plaats van drie. Toch is Nuna7 nog steeds superlicht (150 kilo) en aerodynamisch waardoor een topsnelheid van ruim 185 km/h gehaald wordt.

Het ontwerp is revolutionair asymmetrisch: de coureur zit niet langer in het midden maar aan de de zijkant, tussen voor- en achterwiel in. De wagen is 450 centimeter lang en wordt aangedreven door een paneel van 6m² silicium zonnecellen.


(GL)

ACHTERGROND
World Solar Challenge
Alleen auto’s die 100% op zonne-energie rijden kunnen meedoen aan de World Solar Challenge. Dit jaar start de tweejaarlijkse race op zondag 6 oktober in Darwin.

Na 3000 kilometer racen door de outback eindigt de wedstrijd op 13 oktober in Adelaide. Bij de allereerste deelname in 2001 finishte het Nuon Solar Team meteen als eerste.

Na vier overwinningen op rij werd het team in 2009 en 2011 tweede na een spannende strijd met de concurrerende teams van Tokia University (Japan) en Michigan University (USA).

Het team gaat dit jaar naar Australië om de wereldbeker zonneracen weer naar Delft te halen. Als het Nuon Solar Team wint, zal dit de vijfde keer zijn dat Delftse studenten de winst pakken.


Link: www.nuonsolarteam.nl

Video: