• 10/07/2013
  • |     BB

ECT Delta laat 63 AGV's door VDL Containersystemen bouwen

VDL Containersystemen te Hapert heeft opnieuw een groot order ontvangen. Het mag voor de ECT Delta Terminal in de Rotterdamse Haven hybride 63 AGV’s bouwen.

Trefwoorden: #AGV, #auto’s, #bussen, #ECT Delta Terminal, #eindproducten, #halffabrikaten, #haven, #Rotterdam, #VDL Containersystemen

Lees verder

Nieuws

( Foto: VDL )

ENGINEERINGNET.NL -- De internationale beurs TOC Europe 2013 in Rotterdam heeft alvast één concreet resultaat opgeleverd: ECT Delta en VDL Containersystemen ondertekenden er een contract voor de bouw 63 AGV's.

Al in 2009 werd VDL gevraagd om een nieuw prototype AGV – een 'Automated Guided Vehicle' of 'manloos voertuig' - te ontwikkelen. Binnen een jaar lukte het om een compleet nieuw product neer te zetten. Na een uitvoerige testperiode tekende ECT Delta met een eerste bestelling van 22 stuks in voor een productiereeks.

Daarop volgt nu dus de vervolgorder van 63 stuks, waarvan de technische specificaties volledig gelijk zijn aan de vorige AGV’s. Om welk bedrag het gaat, werd niet bekendgemaakt.

De AGV van VDL is het resultaat van een samenwerking tussen VDL Containersystemen, VDL Steelweld, APTS en diverse andere VDL-toeleveringsbedrijven, benadrukt het bedrijf nog.


ACHTERGROND
VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale, industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabrikaten, auto’s, bussen en eindproducten. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 81 werkmaatschappijen, verspreid over 18 landen en met bijna 8.800 medewerkers.