• 10/07/2013

Agfa Graphics sluit Italiaanse fabriek analoge drukplaten

Sluiting plant in Manerbio gevolg van sterk dalende vraag naar analogie druktechnologie. Er verdwijnen 123 banen.

Trefwoorden: #Agfa Gevaert, #analoge drukplaten, #Italië, #Manerbio, #Stefaan Vanhooren

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agfa Gevaert, Stefaan Vanhooren )

ENGINEERINGNET.BE -- Agfa Graphics, een onderdeel van Agfa Gevaert, kondigde vandaag aan dat het zijn drukplatenfabriek in Italië wil sluiten. De getroffen productie-eenheid in Manerbio produceert analoge offsetplaten en negatieve CtCP-drukplaten. Voor beide productsoorten neemt de vraag sterk af.

"Deze beslissing kadert in onze strategie tot verbetering van onze operationele efficiëntie, onze marges en onze concurrentiële positie in de zeer competitieve drukvoorbereidingsmarkt”, zegt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics.

'Na een grondige evaluatie van alle opties', aldus Agfa Graphics, 'hebben we onze plannen voor de sluiting van de fabriek in Manerbio aan de medewerkers en de vakbonden gecommuniceerd'.

De sluiting heeft een impact op 123 banen. Voor de huidige werknemers in Manerbio zal een sociaal plan worden uitgewerkt.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Agfa Gevaerts hoofdkantoor is gevestigd in Mortsel bij Antwerpen. De onderneming is aanwezig in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen over de hele wereld. In 2012 realiseerde de groep een omzet van 3,091 miljard euro. Binnen de groep produceert Agfa Graphics zowel analoge als digitale systemen voor de drukindustrie.