• 11/07/2013
  • |     BB

Value Driven Maintenance-methodologie valt in prijzen

De zogenaamde VDM-methodologie gooit hoge ogen. De methodiek speelde de afgelopen maanden driemaal een rol bij het toekennen van awards aan industriële gebruikers.

Trefwoorden: #Mainnovation, #maintenance manager, #Marc Begijn, #Maximo, #Value Driven Maintenance, #VDM, #Volvo Car

Lees verder

Techniek

( Foto: Mainnovation )

ENGINEERINGNET -- Leverancier Mainnovation laat in zijn nieuwsbrief weten dat drie bedrijven (onder meer) dank zij hun VDM-methodiek - Value Driven Maintenance – onlangs drie awards in de wacht hebben weten te slepen.

Half juni kwam maintenance manager Marc Begijn van Volvo Cars Gent als winnaar uit de bus voor de Maintenance Manager van het Jaar prijs van Belgian Maintenance Association.

Dat bedrijf past al sinds 2005 de VDM-methode toe, wat geleid heeft tot een hoge technische beschikbaarheid, een continue daling van het reactief onderhoud en het onder controle houden van de onderhoudskosten. 'Bij het commentaar van de plant manager van Volvo en de motivatie van jury werd het model en het sturen op toegevoegde waarde als doorslaggevend beschouwd in het succesverhaal', stelt Mainnovation.

Naast Volvo Cars vielen een week eerder twee andere bedrijven in de prijzen. Tijdens het IBM-event “Maximo Comes To You 2013” ontvingen Nedtrain en Boskalis beide een award voor hun bijzondere prestaties op het gebied van Maximo.

Nedtrain won de 'Best Practice'-award voor de meest prestigieuze implementatie in de Benelux. Boskalis ontving de 'Lifetime Achievement'-prijs voor het onderscheidende gebruik van Maximo binnen de organisatie gedurende de afgelopen 15 jaar. 'Binnen beide bedrijven wordt VDM toegepast om het onderhoud te besturen en te optimaliseren', aldus Mainnovation.


ACHTERGROND
De Value Driven Maintenance-methodologie slaat een brug tussen het traditionele onderhoudsdenken en het sturen op economische toegevoegde waarde. Het bevat een kwantitatief besturingsmodel waarmee inzichtelijk wordt gemaakt hoe onderhoud een positieve bijdrage kan leveren aan de waardecreatie binnen het bedrijf.