• 12/07/2013
  • |     BB

SMC reikt prijs uit aan Vakopleiding Techniek in Cuijk

Mark Cöp, 1e-jaars student mechatronica van Vakopleiding Techniek in Cuijk sleept prijs 'Test je Talent voor Techniek' in wacht. "Ons doel is bereikt", stelt Gabri Bostens van SMC.

Trefwoorden: #mechatronica, #SMC, #Test je Talent voor Techniek, #Vakopleiding Techniek, #wedstrijd

Lees verder

Techniek

( Foto: SMC )

ENGINEERINGNET.NL -- Op donderdag 4 juli vond de diploma-uitreiking plaats voor de leerlingen van de Vakopleiding Techniek in Cuijk.

Bij die gelegenheid werd meteen ook de prijs van de wedstrijd 'Test je Talent voor Techniek' van leverancier SMC overhandigd aan Mark Cöp, 1e-jaars student mechatronica. Hij mocht een Samsung Galaxy S3 smartphone in ontvangst nemen. De school - Vakopleiding Techniek Cuijk - van zijn kant krijgt een gratis trainingsmodule.

Via de wedstrijd wil de leverancier naar eigen zeggen 'leerlingen en studenten al op jonge leeftijd vertrouwd maken met techniek en zodoende hun affiniteit aanwakkeren'.

“Dat leerlingen op jonge leeftijd met onze materialen kunnen werken om iets te leren over techniek, is bij deze gelukt", aldus Gabri Bostens, initiator van deze wedstrijd.

“In totaal hebben maar liefst 26 scholen zich ingeschreven en hebben we zeer veel deelnemers gehad. De kennis die ze tijdens deze wedstrijd hebben opgedaan, is zowel voor hen als voor ons mooi meegenomen. We kunnen dus rustig over een succes spreken.”

De wedstrijd die SMC uitgeschreven had, was tweeledig. Enerzijds moest de school de leerlingen motiveren om mee te doen en posters ophangen in een technieklokaal. Anderzijds moesten leerlingen ook hun steentje bijdragen door de productcode van een cilinder op te zoeken in de documentatie van SMC. Deze cilinder moest aan een aantal eisen voldoen die vooraf bepaald waren door de leverancier.