• 23/07/2013

Raad van Toezicht van ECN benoemt nieuwe voorzitter

Drs. Paul de Krom benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het ECN.

Trefwoorden: #ECN, #energie, #NRG, #Paul de Krom

Lees verder

Nieuws

( Foto: wikipedia, Paul de Krom )

ENGINEERINGNET.NL -- De Raad van bestuur van het onafhankelijke onderzoeksinstituut voor duurzame energie ECN heeft een consensus bereikt om Drs. Paul de Krom te benoemen tot nieuwe voorzitter in opvolging van de 66-jarige dr. ir. A. Veenman. die per 1 maart eervol ontslagen werd van zijn functie als voorzitter.

De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht te houden op het beleid van de directie en deze indien nodig bij te staan met advies. Als dochteronderneming van ECN valt NRG indirect ook onder het toezicht. Paul de Krom werd benoemd tot 2017.

"Ik verheug mij op een nauwe samenwerking met ECN en NRG. Twee prachtige organisaties met veel kennis en ervaring waar we in Nederland trots op mogen zijn dixit; Paul de Krom.

Drs Paul de Krom (Zutphen, 10 februari 1963) is een Nederlands politicus. Hij studeerde juridische bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Groningen waar hij in 1987 afstudeerde.

Van 1987 tot 1989 was hij tewerkgesteld bij het Bureau Secretaris-Generaal van het Ministerie van Defensie, van 1989 tot 1991 als public affairs consultant bij Industriële Consulenten Nederland te Den Haag en vanaf 1991 had hij diverse functies bij Shell. Vanaf 30 januari 2003 was hij Tweede Kamerlid voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Paul de Krom was van 14 oktober 2010 tot 5 november 2012 staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De nieuwe voorzitter heeft zijn functie opgenomen per 01 juli 2013.


(LVD)