• 24/07/2013

Ballast Nedam bouwt zijn eerste 700 bar waterstof tankstation in Nederland

Vlaams-Nederlandse WaterstofNet gunt opdracht voor bouw van tankstation gericht op personenauto's aan Ballast-Nedam.

Trefwoorden: #AutomotiveCampusNL, #ballast nedam, #nedam, #waterstof, #waterstofnet

Lees verder

Nieuws

( Foto: WaterstofNet,constructie waterstof tankstation )

ENGINEERINGNET De Vlaams-Nederlandse organisatie WaterstofNet is opdrachtgever tot de bouw van het tankstation. Ballast Nedam is gedurende twee jaar tevens verantwoordelijk voor het onderhoud.

In Europa zijn er nu 25 tankstations van dit type, voornamelijk in Duitsland en Scandinavië. Bij deze stations kan een personenwagen circa 5 kilo waterstof in minder dan 3 minuten tanken. Hiermee is een actieradius van meer dan 500 kilometer te bereiken.

Ballast Nedam bouwt op dit moment al in opdracht van WaterstofNet een tankstation op de AutomotiveCampusNL in de gemeente Helmond. Bij dit tankstation wordt de waterstof uit groene elektriciteit geproduceerd en kunnen 350 bar voertuigen vanaf de tweede helft van 2013 tanken.

Personenwagens tanken waterstof op 700 bar; bussen, vrachtvervoer en heftrucks tanken op 350 bar. Ook voor het 700 bar waterstoftankstation wordt de AutomotiveCampusNL in de gemeente Helmond bekeken als mogelijke locatie.

WaterstofNet is een interregionale organisatie, opgericht om de regio Vlaanderen en Zuid-Nederland uit te bouwen tot een vooraanstaande waterstofregio in Europa. Zo coördineert WaterstofNet binnen het Interreg-programma ‘Vlaanderen-Nederland’ een demonstratieprogramma van 14 miljoen euro. Door samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen ontwikkelt WaterstofNet innovatieve en early market-toepassingen van duurzame waterstoftechnologie.

Het nieuw te bouwen tankstation zorgt ervoor dat Ballast Nedam een compleet productaanbod kan leveren van alle alternatieve transportbrandstoffen: CNG/groengas, LNG (Liquefied Natural Gas), LBM (Liquefied BioMethane), elektriciteit en waterstof.

Hiermee levert het bedrijf een bijdrage aan het speerpunt in de langetermijnstrategie van de Europese Commissie waarin volledige decarbonisatie van de binnenstedelijke mobiliteit in 2050 centraal staat, aldus Rien van Alphen, directeur van Ballast Nedam IPM.

Doel voor de toekomst is om alle waterstof te produceren met behulp van groene elektriciteit. Productie van waterstof kan ook op momenten waarbij het aanbod van duurzame elektra de vraag overtreft, zodat het ook verspilling van elektra voorkomt.'


(LH)