• 01/08/2013

Neemt Samsung Duitse OLED-fabrikant Novaled over?

Samsung zou dicht bij volledige overname staan van Novaled, een Duits producent van OLED-schermen. Dat melden verschillende media.

Trefwoorden: #Kindle, #led, #liquavista, #novaled, #samsung

Lees verder

Nieuws

( Foto: Novaled, OLEDs voor schermen en verlichting )

ENGINEERINGNET - Het Zuid-Koreaanse conglomeraat geeft toe dat de onderhandelingen lopen, maar heeft nog geen publieke verklaringen over een deal gegeven en ook over de financiële kant van de zaak is nog niets bekendgemaakt. Samsung heeft al tien procent van het bedrijf uit Dresden in zijn bezit.

Zowel The Wall Street Journal als Bloomberg kregen echter van anonieme bronnen te horen dat de overnameprijs rond de 200 miljoen dollar zou liggen.

De technologie van Novaled kan ingezet worden voor ‘massa-geproduceerde toestellen’, vooral flat panel beeldschermen, verlichting en zonnepanelen. In de praktijk komt dat vooral neer op smartphones en televisietoestellen, waardoor - gezien Samsung’s productportfolio - Novaled dus een goede combinatie vormt.

De overname van Novaled zou ook een hiaat bij Samsung kunnen opvullen. In mei van dit jaar verkochten de Koreanen hun Nederlandse dochter Liquavista aan Amazon.

Liquavista gaat voor Amazon waarschijnlijk nieuwe schermen ontwikkelen voor de Kindle-tablets. Dat gebeurt via een versimpeld productieproces dat veel lijkt op de productie van LCD-schermen.

De Liquavista-schermen zullen echter ‘onder alle lichtomstandigheden’ gebruikt kunnen worden en tegelijk in staat zijn om videobeelden af te spelen.


(bron ZDNet, Frederic Petitjean)