• 06/08/2013

Bij verlies van huissleutel aanlevering 3D-versie (+video)

De Belgische verzekeraar DVV en Happiness Brussels bieden een nieuwe dienst aan: verloren huissleutels zijn te vervangen door een 3D-substituut.

Trefwoorden: #3D print, #DVV, #Happiness Brussels, #Keysafe, #sleutel

Lees verder

nieuws

( Foto: Wikipedia, verschillende soorten sleutels )

ENGINEERINGNET.BE -- Deze service is deels bedacht vanuit het oogpunt van kostenbesparing. Verzekeraars zijn namelijk behoorlijk wat geld kwijt aan het vervangen van sloten en sleutels na verlies van een huissleutel.

Keysafe is het bedrijf dat deze dienst gaat uitvoeren. Zij hebben een 3D-scanning procedure ontwikkeld die de sleutel scant. Deze scan wordt bewaard op een beveiligde server, onder een nummer en niet onder de naam van de eigenaar van de scan. Dit voor extra veiligheid. De eigenaar van de sleutels heeft een toegangscode om bij de scan te komen. Ook wordt er nog een extra vraag gesteld waar alleen de eigenaar het antwoord op weet.

Na verlies van de sleutel kun je inloggen op de site, het bestand met de scan downloaden en dit 3D laten printen bij een bedrijf of kennis die een 3D printer heeft. Handigst is om het in metaal te laten printen omdat plastic te snel slijt, aldus de aanbeveling van Keysafe.

Keysafe gaat in september van start en momenteel is nog niet bekend welke kosten het scannen met zich meebrengt.


(LH)