• 08/08/2013
  • |     BB

VDAB, Forem en Selor bundelen krachten

Selor, het rekruteringsbureau van de federale overheid, gaat nauwer samenwerken met de VDAB en zijn Waalse tegenhanger Forem. Dat moet tot meer transparantie leiden.

Trefwoorden: #actiris, #forem, #job, #selor, #vacature, #vdab

Lees verder

HR

( Foto: Groep T / © Filip Van Loock )

ENGINEERINGNET.BE - Selor meldt een officieel samenwerkingsprotocol met zowel de Vlaamse VDAB als het Waalse Forem afgesloten te hebben om samen jobs bij de overheid beter te verspreiden.

Dat houdt in dat de rekruteringsinstanties van de drie overheden hun de banden sterker aanhalen. De bedoeling is dat vanaf nu de consulenten in de werkwinkels van de VDAB en de 'maisons de l'emploi' van Forem werkzoekenden beter informeren over de vacatures bij de federale overheid. De drie stellen via het akkoord naar een ‘meer transparante arbeidsmarkt’ te willen.

In de werkwinkels staan er ook pc's ter beschikking waarop werkzoekenden hun online dossier 'Mijn Selor' kunnen beheren. Bij vragen krijgen ze de nodige ondersteuning van de consulenten. Die krijgen momenteel een stuk opleiding over Selors ‘manier van werken'.

Selor zorgt er ook voor dat de ‘federale’ jobs ook in de rubrieken met het jobaanbod op de VDAB en Forem-websites verschijnen. Verder zal het deelnemen aan de jobbeurzen die zijn twee evenknieën organiseren.

'In een latere fase willen we deze samenwerking uitbreiden door gegevens uit te wisselen en door te werken aan een erkenning van de certificaten die zowel VDAB als Selor afleveren. Momenteel zijn er contacten met het Brusselse Actiris om een gelijkaardige samenwerking op te zetten’, aldus nog het federale rekruteringsbureau.