• 09/08/2013

Technisch toeleverancier Connect Group voorzichtig optimistisch - barometer

Toeleverancier in de elektronica Connect Group is licht optimistisch: klanten blijven terughoudend, maar eerste jaarhelft 2013 bracht al ‘aantal belangrijke nieuwe contracten'.

Trefwoorden: #connect group, #smd

Lees verder

Nieuws

( Foto: Connect Group, CEO Luc Switten )

ENGINEERINGNET.BE – In zijn halfjaarlijks financieel verslag 2013 stelt Connect Group uit Kampenhout in het tweede semester ‘een lichte toename van de omzet en een verbetering van de resultaten ten gevolge van nieuwe klanten en het effect van kostenbesparingen’ te verwachten.

Hoewel de algemene teneur van de elektronicamarkten ‘nog terughoudend’ blijft’ en de onzekerheid blijft wegen op de vooruitzichten, is het bedrijf – een typische toeleverancier van elektronica aan technische bedrijven en daarom een goede graadmeter – voorzichtig optimistisch.

Na de sterke daling in het 3de kwartaal 2012 en het dieptepunt in het 4de kwartaal 2012 (omzet: 61,2 miljoen) steeg het zakencijfer terug zowel in het 1ste als het 2de kwartaal van 2013 (omzet: 63 miljoen).

‘Belangrijk is echter dat met deze vergelijkbare omzet, het operationeel verlies van 1,3 miljoen tijdens de 2e jaarhelft 2012 werd omgebogen naar een operationele winst van 130.000 euro’, aldus het bedrijf.

Bovendien werden in de loop van het eerste halfjaar 2013 een aantal belangrijke nieuwe klantencontracten afgesloten. Dat kan er op wijzen dat ook de technische sector zelf iets positievere prognoses hanteert.

Eind juni liet het bedrijf weten 2 miljoen euro geïnvesteerd te hebben in een hoogtechnologische productielijn in zijn Roemeense fabriek. Het gaat om een lijn voor printkaartbestukking, inclusief volautomatische inspectie van soldeerpasta (SPI) en componenten (AOI).

De supersnelle SMD-machines zijn voorzien van 10 afzonderlijke pick-en-place robots en een robot voor de assemblage van ‘odd shape’-componenten. Samen met nieuwe software heeft deze lijn een maximale output van 100.000 componenten per uur.


(Bert Belmans)