• 29/08/2013

Wittenstein rekruteert bewust technische tweede zitters - vacatures

Aandrijfspecialist Wittenstein rekruteert bewust ingenieursstudenten-met-tweede-zit. 'We gaan voor creatief Human Resources beleid", zegt Managing Director Vincent De Cooman.

Trefwoorden: #Human Resources, #lineaire aandrijftechnieken, #Wittenstein

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Wittenstein, wereldwijde pionier op het gebied van lineaire aandrijftechnieken, lanceert naar aanleiding van een nieuwe vacature voor een ‘Internal Sales Engineer’, een creatieve rekruteringscampagne onder studenten met tweede zit.

Het bedrijf heeft een boontje voor tweede zitters. Deze studenten zijn interessante kandidaten omwille van hun doorzettingsvermogen. Niet alleen biedt het bedrijf ingenieursstudenten-met-tweede-zit een droomjob aan, maar ook een droomvakantie.

Managing Director Vincent De Cooman legt uit: "Eerst en vooral moet een hoogtechnologisch bedrijf zoals het onze met z’n tijd meegaan. De ‘tweede zit’ is vandaag niet meer wat hij vroeger was. Studenten spreiden vandaag hun examens vaak bewust over twee zittijden. Niet zelden doen ze dat om hun krachten beter te verdelen en (nog) betere punten te halen. Dat is een gegeven."

Het is net om die reden dat het Human Resources beleid van de onderneming een nieuwe invalshoek kiest en heel bewust ingenieursstudenten-met-tweede-zit uit de Hogescholen van Aalst en Gent persoonlijk aanschrijft.

"Onze Sales Engineer moet een doorbijter zijn. Wie een tweede zit heeft en daarin slaagt, weet beter dan wie ook dat de dingen je niet in de schoot worden geworpen. Dat je soms moet volhouden en doorbijten. En dat soort (zelf-)kennis levert in onze ogen interessante kandidaten op", verduidelijkt Vincent De Cooman.

De focus van deze campagne ligt op het bereiken van de gemotiveerde doorbijters en geïnteresseerden aanzetten tot nadenken of zij de juiste mentaliteit en eigenschappen hebben om technische- en gedragscompetenties optimaal te verzilveren.

Verder wil Wittenstein met deze campagne als organisatie het verschil maken door haar gezondheidsmanagement en bekommernis over het welzijn van haar werknemers te benadrukken.

Precies daarom dat in deze campagne de tweede zit student voor zijn/haar indiensttreding nog van een korte vakantie mag genieten, dit op kosten van het bedrijf samen met een partner naar keuze.

Hierdoor komt de nieuwe collega niet enkel gemotiveerd aan boord, maar kan hij/zij met opgeladen batterijen van start gaan.

De firma is hiermee ook meteen een pionier op vlak van creatief Human Resources beleid.


Voor meer informatie:
Vincent De Cooman, Managing Director Wittenstein Benelux
Bel Anne Roels op het nummer +32 (0)9 326 73 82
www.wittenstein.biz

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Wittenstein


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.