• 02/09/2013

Solvay bouwt waterstofperoxide fabriek in Saudi-Arabië

Solvay en Sadara joint venture begint met bouw van waterstofperoxide fabriek van wereldschaal in Saudi-Arabië.

Trefwoorden: #Sadara, #Saudi-Arabië, #Saudi Hydrogen Peroxide Company, #Solvay, #waterstofperoxide

Lees verder

Nieuws

( Foto: Solvay, de fabriek in Map Ta Phut )

ENGINEERINGNET -- Saudi Hydrogen Peroxide Company, een nieuw opgerichte joint venture tussen Sadara Chemical Company en de Solvay Groep, meldt de start van de bouw van één van ‘s werelds grootste waterstofperoxide (H2O2) fabrieken in Saudi Arabië.

Met een jaarcapaciteit van meer dan 300.000 ton en een voorziene operationele start in 2015, wordt de megafabriek gebouwd op Sadara’s chemieterrein in Jubail Industrial City II. Het zal er de eerste H2O2 faciliteit zijn.

Sadara zal de H2O2 van deze fabriek gebruiken als grondstof voor de productie van propyleenoxide (PO) elders op het industriële terrein en daarmee ook eenheden ondersteunen die derivaten van propyleenoxide produceren, polyols en propyleenglycol.

Het zal voor Solvay de derde waterstofperoxidefabriek van formaat worden als onderdeel van een joint venture. De andere megafabrieken bevinden zich in Antwerpen, België met een capaciteit van 230 kt/jaar, in een joint venture met The Dow Chemical Company (Dow) en BASF, en in Map Ta Phut, Thailand, met een capaciteit van 330 kt/jaar, samen met Dow.


(GL)