• 03/09/2013

THV Katoen Natie mag nieuw Brussel X sorteercentrum bouwen voor bpost

Bpost sluit akkoord met Tijdelijke HandelsVennootschap van Katoen Natie, Jan de Nul en Envisan voor bouw van nieuw sorteercentrum Brussel X op Carcoke-site in Neder-Over-Heembeek.

Trefwoorden: #brussel x, #Carcoke, #Céline Fremault, #Envisan, #Jan de Nul, #jobs, #Katoen Natie, #postsorteercentrum, #THV Katoen Natie, #vacature

Lees verder

Nieuws

( Foto: bpost, © Kris Mahieu )

ENGINEERINGNET.BE – Bpost en een tijdelijke handelsvennootschap van Katoen Natie, Jan de Nul en Envisan, hebben een akkoord bereikt om op de terreinen van de vroegere Carcoke-site in Neder-Over-Heembeek een gloednieuw postsorteercentrum te bouwen. De THV Katoen Natie is de concessiehouder van deze site.

'Brussel X wordt het grootste sorteercentrum van het land', meldt de nationale postverdeler in een mededeling. 'In dit distributiecentrum zal niet minder dan de helft van de nationale briefsortering plaatsvinden en zal het grootste deel van de postbestelling in Brussel en Vlaams-Brabant worden voorbereid'.

Het contract komt er nadat Bpost een overheidsopdracht had uitgeschreven. Er was vorig jaar al een principieel akkoord met de THV Katoen Natie, dat nu dus zijn beslag krijgt.

Een van de voorwaarden was naar verluidt dat op de site een strook grenzend aan de waterweg exclusief voorbehouden zou blijven voor watergebonden activiteiten.

Voor de tijdelijk vennootschap met de bouw kan starten, moet de Stad Brussel nog een stedenbouwkundige en Leefmilieu Brussel nog een milieuvergunning afleveren. De bedoeling is dat het centrum tegen 2016 operationeel is.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Haven van Brussel zijn tevreden met het getekende akkoord. “Dat bpost naar de Carcoke-site komt is een sterk signaal. Zo vestigt er zich een gemoderniseerd dienstverlenend bedrijf op een oude gesaneerde industriesite”, zegt Céline Fremault, Brussels Minister van Economie en Werk.

Bpost verwacht dat het aantal tewerkstellingsplaatsen in Brussel X zal toenemen tot 1.500 voltijdse equivalenten. Vandaag zijn dat er 700.


(Bert Belmans)