• 04/09/2013

Britse zonnepanelenfabriek van Sharp draait op volle toeren

Het is niet allemaal kommer en kwel in de sector van de zonnepanelen: Sharp Energy Solutions Europe meldt dat zijn fabriek in Engeland nagenoeg op volle capaciteit draait.

Trefwoorden: #Sharp, #Sharp Energy Solutions Europe, #zonne-energie, #zonnepanelen, #zonnepanelenfabriek

Lees verder

nieuws

( Foto: Sharp )

ENGINEERINGNET -- Het wegvallen of terugschroeven van de overheidssubsidies voor het plaatsen van zonnepanelen, heeft de sector zwaar onderuit gehaald. Dat heeft gevolgen gehad voor alle betrokken actoren: de productiezijde, de installateur en de gebruiker (die vaak niet meer weet waar hij terecht kan voor technische ondersteuning).

Maar aan de productiezijde is het niet allemaal zwarte sneeuw. Getuige daarvan Sharp Energy Solutions Europe, dat uitpakt met het nieuws dat zijn PV-fabriek in Groot-Brittannië nagenoeg op volledige productiecapaciteit - 400MW - draait.

Wat Sharp Energy Solutions Europe eigenlijk wil doen, is de sector een hart onder de riem steken. 'We bevestigen ons engagement om zonne-energie op de Europese markt te blijven aanbieden', meldt de fabrikant in een mededeling. Het wil een keertje goed nieuws brengen, nadat al heel wat concurrenten over kop gingen en grote conglomeraten zich uit de branche terugtrokken.

Sharp is een relatief nieuwe aanbieder op de Europese markt. Het vestigde eerst vorig een hoofdkwartier in Londen, maar kan als wereldwijde speler bogen op al bijna 50 jaar ervaring met de technologie.

Executive VP Peter Thiele: "Door onze positie als wereldwijd elektronicabedrijf zijn wij goed in staat de dynamiek in de PV-markt op te vangen, en we zien vandaag een continue vraag naar modules in Europa. Onze in Wales gevestigde fabriek ondersteunt trouwens ook de vraag naar zonnepanelen in Japan."

Dat zakendoen op de Europese markt niet eenvoudig is, geeft hij toe: 'De markt is er verstoord door importheffingen en dalende feed-in-tarieven. Wij trachten stabiliteit te bieden, zowel voor de installateur als de consument."


(Bert Belmans)