• 05/09/2013

Forbes: technische fabrikant SMC is innovatiever dan Apple

Zakenblad Forbes vindt gespecialiseerd technisch fabrikant SMC een innovatiever bedrijf dan bijvoorbeeld Apple, Unilever en Adidas.

Trefwoorden: #adidas, #apple, #badu, #forbes, #smc, #tuijnman, #unilever

Lees verder

research

( Foto: SMC )

ENGINEERINGNET -- Het Japanse SMC, met vestigingen in Nederland en België, krijgt wel een heel mooi pluimpje van Forbes. Dat wereldvermaarde zakenblad maakt jaarlijks een lijstje om van de naar zijn mening 100 meest innovatieve ondernemingen ter wereld.

SMC blijkt op de 61ste plaats te staan. Opmerkelijk: SMC doet het daarmee beter dan bijvoorbeeld Apple (79), Unilever (63) en Adidas (92) of – om het bij technische leveranciers te houden – ASML, Rockwell Automation, Atlas Copco, SAP en Sandvik.

De top 5 blijft overigens een Angelsaksische bedoening: Salesforce.com, Alexion Pharmaceuticals, VMware, Regeneron Pharmaceuticals en ARM Holding. Het Chinese Baidu staat op zes, Amazon op zeven.

De Japanners mogen zich bovendien de enige leverancier van pneumatiek in de lijst noemen en wordt door het zakenblad al voor het derde jaar op rij erkend als meest innovatieve bedrijf in zijn specialisatie.

Directeur Bart Tuijnman: "Het feit dat we een consistente factor zijn op de lijst is het bewijs van continue investeringen in R&D, wat bijdraagt aan onze verdere groei in 2013."


(Bert Belmans)