• 05/09/2013

Fysicus Jorgen D’Hondt enige Belgische onderzoeker op Davos-top in China

Fysicus prof. Jorgen D’Hondt van de Vrije Universiteit Brussel geselecteerd als 'Young Scientist' om deel te nemen aan de Summer Davos van het World Economic Forum.

Trefwoorden: #davos, #fysica, #Jorgen D’Hondt, #quantumfysica, #vub

Lees verder

research

( Foto: VUB, Jorgen D’Hondt )

ENGINEERINGNET.BE – Invitaties om als 'Young Scientist' deel te nemen aan Davos zijn enkel weggelegd voor 'de meest uitmuntende en toonaangevende wetenschappers onder de leeftijd van veertig jaar', aldus het World Economic Forum.

Het forum wil naar eigen zeggen excellente wetenschappers uitnodigen die maatschappelijk betrokken zijn en het potentieel hebben om de wereld te veranderen door hun wetenschappelijke kennis.

Prof. Jorgen D’Hondt zal in september als enige Belgische onderzoeker aanwezig zijn in China, waar economische en politieke wereldleiders samenkomen. De regering vaardigt Elio Di Rupo en minister van pensioenen Alexander De Croo af.

D’Hondt: “Dit is niet alleen een grote kans om wetenschap tot bij de wereldleiders te brengen, maar ook om na te gaan welke impact de internationale ontwikkelingen in politiek en economie hebben op wetenschappelijk onderzoek. En natuurlijk wil ik heel graag weten waar mijn collega-wetenschappers in hun vakgebied mee bezig zijn.”

D’Hondt hecht veel belang aan fundamenteel onderzoek: “Tegenwoordig is minstens dertig tot veertig procent van de westerse economie gerelateerd aan kwantumfysica.”

Naast professor aan de Vrije Universiteit Brussel is hij directeur van het Inter-university Institute for High Energies, bekleedt hij een topfunctie bij CERN en is hij voorzitter van de Jonge Academie.

Alle Jonge Academies wereldwijd werden uitgenodigd om kandidaten voor het WEF te nomineren.


(Bert Belmans)