• 21/11/2013

DSM vormt nieuw farmaceutisch bedrijf

DSM Pharmaceutical Products wordt afgestoten om samen met medicijnfabrikant Patheon een zelfstandige onderneming te vormen.

Trefwoorden: #DSM, #DSM Pharmaceutical Products, #JLL Partners, #medicijnfabrikant, #Patheon

Lees verder

Nieuws

( Foto: DSM, Feike Sijbesma )

ENGINEERINGNET -- DSM vormt dit nieuwe bedrijf, dat de voorlopige naam NewCo krijgt, samen met private-equity bedrijf JLL Partners.

DSM heeft momenteel een meerderheidsbelang in Patheon en houdt in de nieuwe onderneming een belang van 49%. De totale waarde van de transactie komt op 2,6 miljard dollar, waarbij JLL Partners 489 miljoen dollar inbrengt.

Het nieuwe bedrijf richt zich op een breed scala aan diensten op het gebied van medicijnen en technologie voor farma- en biotechondernemingen. De verwachting is dat het volgend jaar een omzet van 2 miljard dollar zal hebben. De huidige ceo van Patheon, Jim Mullen, wordt de baas van dit bedrijf, dat 23 vestigingen heeft in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Amerika en Australië en 8300 werknemers telt.

Feike Sijbesma, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM, verklaarde: "Ik ben ervan overtuigd dat NewCo als zelfstandige onderneming in staat zal zijn om een meerwaarde te creëren. Met deze samenwerking zet DSM een belangrijke stap in de strategische transformatie van haar activiteiten."

DSM gaat ook een ander farmaceutisch bedrijf afstoten, te weten DSM Sinochem Pharmaceuticals. Het bedrijf gaat wel door met dit soort farmaceutische activiteiten, maar dan alleen in de vorm van joint ventures.


(Lydia Heida)