• 11/09/2013

Agoria hoopt dit jaar op 10 procent meer technologiestudenten

Aanmeldingen voor hogere technische studierichtingen verlopen voorspoedig. De teller van de Technologiebarometer staat op 4.728. Agoria hoopt af te sluiten op 7.800 nieuwe studenten.

Trefwoorden: #Agoria, #ingenieur, #onderwijs, #studenten, #technologie, #technologiebarometer, #technologiestudenten

Lees verder

opleiding

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE -- Vorig jaar sloot de teller van de Technologiebarometer af op 7.091 generatiestudenten. En daarmee steeg voor het tweede opeenvolgende jaar het aantal inschrijvingen.

Niets te vroeg, want tijdens de voorbije decennia daalde het aantal technologiestudenten in het hoger onderwijs steevast.

Vooral de richting burgerlijk ingenieur bevestigde de voorbije jaren een hernieuwde populariteit. Na een forse stijging bij de start van het academiejaar 2011-2012 (+15%), tekende deze richting ook vorig jaar nog een stijging op van 2,6 procent.

De federatie van zijn kant hoopt alvast op een groei met 10 procent, tot 7.800 aan het einde van de rit, en ziet vooral potentieel in de ondervertegenwoordigde vrouwen. Vorig jaar bleek namelijk slechts 10,4 procent van de technologiestudenten een vrouw te zijn.

'Het is vooral de richting burgerlijk ingenieur die vrouwelijke studenten aantrekt (23%). Maar in zowat alle professionele bacheloropleidingen technologie zoals bijvoorbeeld elektromechanica, energietechnologie, autotechnologie, luchtvaart en ontwerp- en productietechnologie blijven de jonge dames veelal afwezig', aldus Agoria.

'Bij de 1.367 jongeren die zich vorig jaar inschreven voor een professionele bachelorstudie technologie, bevonden zich amper 23 vrouwen'.


(Bert Belmans)