• 11/09/2013
  • |     BB

Govert Hamers wordt nieuwe CEO bij Vanderlande Industries

Huidig CEO van IHC Merwede treedt per 1 januari 2014 in dienst als President en CEO bij Vanderlande Industries. Hij is de opvolger van Peter Gerretse.

Trefwoorden: #bagagesystemen, #CEO, #Govert Hamers, #magazijnautomatisering en sorteersystemen voor post- en pakketdiensten, #Vanderlande Industries

Lees verder

personalia

( Foto: Vanderlande )

ENGINEERINGNET.NL -- Govert Hamers komt over van de internationale scheepsbouwer IHC Merwede, waar hij sinds 2005 als CEO eindverantwoordelijk was voor een sterk winstgevende omzetgroei van 450 miljoen naar circa 1 miljard euro.

Daarvoor was hij in diverse senior managementposities werkzaam bij onder meer Imtech, Fokker, ECT en ASML.

Hamers is als commissaris reeds 2 jaar verbonden aan zijn nieuwe werkgever. Paul Broekhuijsen, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Govert Hamers kent de onderneming goed en heeft veel ervaring in het leiden van grote internationale organisaties.”

Hamers treedt per 1 oktober 2013 ook toe tot de Raad van Commissarissen van IHC Merwede en is tevens voorzitter van SeaEurope, de Europese branchevereniging voor de Scheeps- en Maritieme Industrie.


ACHTERGROND
Vanderlande Industries, opgericht in 1949, heeft meer dan 3.000 werknemers op diverse locaties op alle continenten. Het bedrijf is gespecialiseerd in bagagesystemen, magazijnautomatisering en sorteersystemen voor post- en pakketdiensten.