• 13/09/2013

Voormalige margarinefabriek verbouwd tot Innovatiefabriek voor ICT

Eigenaar Dalhem Realty IV stelt de Coare Group aan als ontwikkelaar voor deze nieuwe locatie waarin educatie, onderzoek en het bedrijfsleven een plek krijgen.

Trefwoorden: #Dalhem Realty IV, #digitale veiligheid, #Dutch Innovation Factory, #gaming, #interactief design, #sociale innovatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Hannover Messe )

ENGINEERINGNET.NL -- De Innovatiefabriek, ook wel Dutch Innovation Factory genoemd, richt zich op digitale veiligheid, sociale innovatie, gaming en interactief design.

De ICT & Media Academie van de Haagse Hogeschool en bedrijven gericht op ICT nemen hun intrek in de fabriek. Doel is een community te vormen voor de uitwisseling van kennis en ervaring. Er komt onder meer een gaming en 3D-lab. Lectoren van de Haagse Hogeschool gaan er onderzoek doen, al dan niet in opdracht van bedrijven of overheden.

De voormalige margarinefabriek in Zoetermeer stamt uit de jaren '60 van de vorige eeuw. Na het beëindigen van de productie is het pand eind jaren '90 verworven door Dalhem Realty IV en werden de kantoor- en bedrijfsruimtes verhuurd. Mede vanwege de vastgoedcrisis en een grotere kans op leegstand verzette Dalhem de bakens.

Het pand biedt in totaal 10.000 vierkante meter ruimte aan activiteiten zoals ondernemen en onderwijs. Ook is nog eens 8.000 vierkante meter aan andersoortige ruimtes beschikbaar, zoals hallen en opslag.

In de Innovatiefabriek komen verder onder meer een grand café, auditorium, expertise- en onderzoekscentrum, flexplekken en vergaderruimtes.


(LH)