• 16/09/2013

Arcadis ingehuurd om VS-ziekenhuizen tegen 'next superstorm' te beschermen

Ziekenhuizen in New York doen beroep op kennis Nederlands engineeringbedrijf Arcadis voor hun beschermingsplannen tegen overstromingen. Een direct gevolg van superstorm Sandy.

Trefwoorden: #Arcadis, #ingenieur, #new york, #sandy, #sandy, #superstorm, #techniek, #ziekenhuis

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL – Het New York City Health en de Hospitals Corporation in New York hebben de opdracht om hen te helpen bij het maken van beschermingsplannen tegen overstromingen uitbesteed aan Arcadis. Dat meldt het bedrijf in een mededeling.

Arcadis wordt naar verluidt ingehuurd om ontwerpdiensten aan te bieden en om risicoanalyses en andere plannen te maken voor het geval zich weer een zeer zware storm aandient.

De opdracht is een direct gevolg van de superstorm Sandy die in oktober het lagergelegen deel van Manhattan blank zette, inclusief drie ziekenhuizen: Bellevue, Coney Island en de Coler Campus.

Bijvoorbeeld Bellevue Hospital zag zich verplicht honderden patiënten letterlijk met de hand te evacuëren doordat de stroom- en andere nutsvoorzieningen het lieten afweten.

Om herhaling te vermijden, mag Arcadis nu voor 5 miljoen dollar risicoanalyses maken en engineering- en bouwprojecten uitvoeren om de kritische installaties (zoals UPS'sen) stormbestendig(er) te maken.

Het bureau zal onder meer beroep dan op hydrodynamische modellering om de impact van superstormen te voorspellen, en meerdere lagen van barrières inbouwen om de hospitalen te beschermen.

Gary Coates, CEO van Arcadis in de VS: "We zijn goed geplaatst voor de opdracht. Nederland heeft heel wat kennis in huis over beschermingsmaatregelen tegen overstromingen en bovendien hebben wij als bedrijf veel ervaring met bouwprojecten voor klanten in de medische wereld."


(Bert Belmans)