• 25/09/2013

DUT Racing team breekt wereldrecord 0-100 acceleratie

Het DUT Racing team uit het Nederlandse Delft heeft het wereldrecord acceleratie van 0 tot 100 km/u voor elektrische auto's gebroken.

Trefwoorden: #acceleratie, #Delft, #DUT Racing team, #raceauto, #TU Delft, #wereldrecord

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- Het vorige record stond op 2,68 seconden, maar sinds vandaag staat het record op naam van de Delftse studenten met 2,15 seconden.

De studenten gebruikten hun zelfgebouwde racewagen uit 2012, de DUT12. Dit is een compacte en volledig vierwiel-aangedreven racewagen van slechts 145 kg. De wagen is gebouwd voor de Formula Student competitie; de studenten wonnen er het officieuze WK in Hockenheim mee.

Gihin Mok, een van de studenten, vertelt hoe ze alles uit kast haalden om het acceleratierecord te behalen.

‘We hebben de wagen waar mogelijk nog wat lichter gemaakt, maar het belangrijkste verschil zit in de elektromotoren. Die mochten in de Formula Student competitie maar 114 pk leveren. De motoren die we nu gebruikten zijn eigenlijk veel krachtiger, dus moesten we ze tijdens de wedstrijd begrenzen. Nu hebben we de volle kracht gebruikt. Dat komt neer op 135 pk, ongeveer 33 pk per motor en bijna één pk per kilogram gewicht.’

Een zelf geknutselde oven, gemaakt uit een oud olievat zorgde dat de banden warm waren bij de start. Zelfs de coureur is ingewisseld door Marly Kuijpers, het lichtste lid van het team, voor een zo snel mogelijk acceleratie.


(Guy Leysen) (bron en foto: TU Delft)