• 26/09/2013

Dassault Systèmes neemt specialist in Finite Element Analysis over

Frans softwarebedrijf lijft Safe Technology Ltd uit Sheffield in, een specialist in open software voor eindige elementen-analyse om levensduur van materialen te voorspellen.

Trefwoorden: #cad, #caterpillar, #cummins, #dassault, #eindige elementenanalyse, #emerson, #fea, #hyundai, #plm, #Safe Technology Ltd, #software

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dassault Systèmes )

ENGINEERINGNET -- Dassault Systèmes, vooral bekend als ontwikkelaar van Catia en Solidworks, gaat in de toekomst zijn eigen platformen uitbreiden met software van het Britse Safe Technology Ltd.

Het overgenomen bedrijf, opgericht begin de jaren negentig van vorige eeuw, profileert zich als een hooggespecialiseerd ontwikkelaar van software voor eindige elementen-analyse om metaal- en materialenmoeheid in het algemeen – van bijvoorbeeld composieten - te voorspellen.

De twee werken al meer dan 15 jaar samen, maar dat was een verre van exclusief gebeuren. De Britten hadden er voor gekozen hun technologie als open software in de markt te zetten, en waren erin geslaagd hun FEA-modules (Finite Element Analysis) in de suites van heel wat grote aanbieders onder te brengen.

'We garanderen de technologie verder te blijven ontwikkelen', laat Dassault Systèmes alvast weten in een persbericht. 'Als open software'. In eigen huis brengen de Frans de fe-safe technologie onder bij hun Simulia-merk (simulatie).

Naast de niet te onderschatten kennis die de Franse groep zo in huis haalt, mag het meteen een reeks schitterende gebruikers tot zijn cliënteel rekenen, waaronder namen als General Motors, Caterpillar, Cummins, Emerson Climate Technologies, Honda Jets, Harley Davidson en Hyundai Motors.

"We hebben inderdaad een benijdenswaardige klantenbasis", merkt John Draper, CEO van de Engelse firma op.

De overnemer wil via de aankoop naar eigen zeggen inspelen op de vraag naar ontwerpsoftware voor duurzame producten en structuren. Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes: "Duurzaamheid versterkt de emotionele betrokkenheid van gebruikers bij een merk. We willen bedrijven helpen hun merkloyaliteit voor de aangeboden producten op te bouwen en te versterken."

Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.


(Bert Belmans)