• 03/10/2013

The RED Engine toegelaten aan de start World Solar Challenge (+video)

The RED Engine, de zonneauto van het Solar Team Twente, mag aanstaande zondag starten in de World Solar Challenge in Australië.

Trefwoorden: #Australië, #Solar Team Twente, #The RED Engine, #Universiteit Twente, #World Solar Challenge, #zonneauto

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- De zonneauto is de keuring van officials zonder problemen doorgekomen. Zaterdag vindt het tweede deel van deze ‘scrutineering’ plaats, die bestaat uit een kwalificatie voor de startpositie.

The RED Engine voldoet aan de regels en is veilig. Solar Team Twente is daarmee zeker van een startplaats aankomende zondag. Tijdens de ‘scrutineering’ zijn alle onderdelen van The RED Engine nagelopen.

Alle deelnemende auto’s moeten onder andere veiligheidsriemen, goede verlichting en een claxon hebben om mee te mogen doen. Ook wordt gecontroleerd of de coureur in geval van nood snel genoeg uit de auto kan komen. Dat vormde geen probleem voor de coureurs.

De organisatie van de World Solar Challenge stelt elk jaar strengere eisen aan deelnemende teams. De zonneauto’s gaan daardoor steeds meer op personenauto’s lijken.

Zo werd dit jaar de regel toegevoegd dat alle auto’s vier wielen moeten hebben. Ook moet de hoofdruimte van de bestuurder net zo groot zijn als die in een normale personenauto. Daarnaast speelt de veiligheid in de auto’s een grote rol: tijdens de rit van 3000 kilometer door de woestijn moeten de coureurs zo goed mogelijk beschermd worden.

Een groot deel van de andere teams is vanochtend ook door de keuring gekomen, zo mogen de teams uit Delft (met hun zonnewagen Nuna7), Michigan en Tokyo aanstaande zondag aan de startlijn beginnen.

Aanstaande zaterdag vindt de kwalificatie of dynamische scrutineering plaats op het circuit Hidden Valley motor sports. Dan wordt duidelijk op welke plaats de zonneauto's mogen beginnen.


(Guy Leysen) (bron en foto: Universiteit Twente)