• 03/10/2013

Stormloop op aandelen in windmolen (+video)

De verkoop van aandelen in een windmolen vestigde een nieuw wereldrecord voor crowdfunding: binnen een halve dag werd ruim 1,3 miljoen euro door particulieren bij elkaar gebracht.

Trefwoorden: #crowdfunding, #Eneco, #Essent, #Nuon, #Windcentrale, #windmolen, #windturbine

Lees verder

Nieuws

( Foto: Windcentrale )

ENGINEERINGNET.NL -- De aandelen in de 2 MW windturbine gingen voor 200 euro per stuk van de hand. Ongeveer 1600 Nederlanders kochten aandelen, voor een totaal van 6.648 stuks.

Daarnaast betalen aandeelhouders jaarlijks 23 euro per aandeel voor onderhoud aan de turbine, die in Culemborg staat.

Elk aandeel brengt naar verwachting 500 kWh per jaar op, waarbij de stroomproductie voor 12 jaar tot 16 jaar is gegarandeerd. De waarde daarvan bedraagt, in vergelijking met het gemiddelde variabele tarief voor stroom van Essent, Eneco en Nuon, ruim 42 euro.

Via een app op de smartphone is te volgen wat de windsnelheid en de elektriciteitsproductie op dat moment is.

Windcentrale verkocht eerder al aandelen in windmolens: bij de eerste windmolen duurde het nog drieënhalve maand voordat deze allemaal van de hand waren, maar bij de tweede windmolen was dat al binnen een maand geregeld. De verkoop van aandelen in deze twee molens bracht in totaal al 7 miljoen euro op.

De teller staat nu op 8500 Nederlanders die aandelen in de windmolens van Windcentrale bezitten. Volgens het bedrijf zijn er nog veel meer mensen die interesse hebben om dit te gaan doen, vandaar dat zij actief op zoek zijn naar andere bestaande windmolens die te koop staan.


(Lydia Heida)