• 03/10/2013

Engineeringnet vanaf nu ook speler op Nederlandse banenmarkt

Door een akkoord met de internationale job board Careerbuilder, betreedt Engineeringnet.nl vanaf nu ook de Nederlandse banenmarkt. Voor België was dat al het geval.

Trefwoorden: #CareerBuilder, #mainpress, #www.engineeringnet.be, #www.engineeringnet.nl

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET -- De nieuwssite voor engineers, researchers en scientists Engineeringnet kent een steile groeicurve. Uitgever Bert Belmans: "Voor België en Nederland samen verwachten dit jaar ongeveer 250.000 bezoekers. In 2012 waren dat er nog zo'n 100.000 minder."

Voor de Nederlandse nieuwswebsite www.engineeringnet.nl heeft uitgever Mainpress nu een licentieovereenkomst afgesloten met de internationale CareerBuilder-organisatie.

Liban D. Ismaël, Senior Account Manager bij CareerBuilder: "We hebben rekruteringssites in meer dan 60 landen wereldwijd, en zijn ook de exclusieve partner voor alle jobs op de bekende MSN-sites van Microsoft. Op wereldschaal bereiken onze job boards maandelijks meer dan 24 miljoen werkzoekenden." Het bedrijf, met hoofdkwartier in Chicago, telt in totaal zowat 3.000 medewerkers.

In de overeenkomst is voorzien dat uitgever Mainpress voor zijn nieuwswebsite Engineeringnet.nl vanaf nu exclusief met het Amerikaanse bedrijf samenwerkt voor het marktsegment 'technische, ICT- en wetenschappelijke banen'. Voor België bestaat er al een overeenkomst op niet-exclusieve basis.

Nederlandse werkgevers kunnen er voortaan voor kiezen hun vacatures gelijktijdig op het Careerbuilder/MSN-netwerk én op Engineeringnet.nl te posten.

Via het aanbieden van technische vacatures willen beide bedrijven méér doen dat louter online vacatures aanbieden. Uitgever Bert Belmans: "Technische en wetenschappelijke profielen zijn steeds moeilijker te rekruteren. Door een realtime nieuwswebsite met een job board te combineren, bereiken we ook een belangrijk aantal passief werkzoekenden die al over ervaring beschikken. Via andere kanalen is het heel moeilijk om in die doelgroep te rekruteren. Zo voegen we waarde toe aan de banenmarkt."


(GL)

LINKS
Werkgevers die meer informatie wensen over rekrutering, kunnen de Customer Support Site van Engineeringnet bezoeken.