• 03/10/2013

Tanktrailer met mest in 3 minuten gelost

Nederlandse innovatie! Nieuws voor de agro-industrie: fabrikant D-Tec ontwerpt tankconcept om 30 kuubs mesttrailer in 3 minuten te lossen.

Trefwoorden: #d-tec, #engineering, #innovatie, #mestoplegger, #mesttransport

Lees verder

Techniek

( Foto: D-Tec )

ENGINEERINGNET.NL -- Korte laad- en lostijden worden steeds belangrijker in het mesttanktransport, zoals in alle sectoren. Daarom bedacht en engineerde constructeur D-Tec in Kesteren een innovatief tankconcept met laad- en losarmen.

"Een 30 kuubs tanktrailer kan nu in drie minuten worden gelost", claimt algemeen directeur Gerrit van Vlastuin. "Zeker bij korte transportafstanden levert dit een forse kostenbesparing op, omdat er veel meer vrachten kunnen worden gedaan."

"Uit onze analyse blijkt dat zo’n laad- en losarm bij afstanden tot 5 kilometer ruim binnen één jaar terug te verdienen is."

D-Tec produceert sinds 1987 mestopleggers voor de Nederlandse markt. Vanwege de beperkte ruimte op de Nederlandse boerenerven is daar vanaf het begin ingezet op gestuurde voertuigen.

De focus lag vanaf de eerste levering op een laag eigen gewicht, lage onderhoudskosten, een hoge inruilwaarde en een hoge mate van continuïteit in de technische uitvoering.


(Bert Belmans)