• 04/10/2013

Daikin gaat zelf (eigen) merk Rotex verdelen

Voor HVAC-sector: Daikin heeft exclusieve distributierechten in België voor zijn eigen merk Rotex overgenomen van Sani cv in Gavere. Het Duitse Rotex zelf was al in 2008 ingelijfd.

Trefwoorden: #daikin, #hvac, #rotex, #sani, #sani cv, #techniek, #verwarming

Lees verder

Techniek

( Foto: Daikin, gebouw Rotex Heating Systems in Güglingen )

ENGINEERINGNET.BE – Verwarmingsspecialist Daikin meldt van start te gaan met de distributie van het merk 'Rotex' in België. Het nam daarvoor de exclusieve rechten over van Sani cv.

Daikin had al in 2008 het Duitse Rotex Heating Systems inclusief de productie overgenomen, maar was – zoals wel meer gebeurt - nog gebonden aan de invoer- en distributierechten die deze fabrikant voor nationale markten aan bepaalde firma's had toegekend. In België wordt nu dus schoonschip gemaakt en vanaf september neemt Daikin zelf de distributie en na-service op zich.

Sani is in 1993 opgericht door ing. Hubert Goethals als importbedrijf dat verwarmingstoestellen invoert en verdeelt aan gespecialiseerde groothandels. Doorheen kwam de focus te liggen hoe langer hoe meer op zonne-energie te liggen.

Daikin is als fabrikant al meer dan 50 jaar actief in Europa. Het ventileerde eerder al zijn ambitie om tegen 2015 tot de top drie in zijn vakgebied te willen behoren.


(Bert Belmans)