• 07/10/2013

Imtech mag wachtdienst Stedin's energienet van Joulz overnemen

Energienetbeheerder Stedin kiest Imtech voor wachtdienst om storingen aan de energienetten op te lossen in oostelijk deel van provincie Utrecht.

Trefwoorden: #energienet, #imtech, #joulz, #onderhoud, #stedin, #storing, #techniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Stedin / Frank Hanswijk, storingverklikker )

ENGINEERINGNET.NL - Na een Europese aanbesteding had Stedin drie partijen geselecteerd om een wachtdienst te organiseren voor het oostelijk deel van de provincie Utrecht. Tot nu was deze in handen van serviceverlener Joulz.

Uiteindelijk is beslist de opdracht te gunnen aan Imtech. De planning is dat deze dienstverlener in het tweede kwartaal van 2014 de dienstverlening geleidelijk overneemt van Joulz.

Dat betekent dat Imtech in onder meer de regio's Amersfoort, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Zeist storingen aan de energienetten gaat oplossen. Daarnaast nemen zij regulier onderhoud, inspectie en de aanleg van netten voor hun rekening.

Imtech voert op dit moment in dit gebied al contract met Stedin uit voor het vervangen van gasleidingen. De financiële waarde van het contract werd niet meegedeeld.

Paul van Gelder, bestuurslid Imtech: "De energiemarkt zal zich gaan ontwikkelen met de komst van nieuwe energieconcepten. Wij willen ons meer gaan richten op het aanbieden van 'technical solutions' op het gebied van infrastructuur.''


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Stedin is de onafhankelijke netbeheerder in het meest stedelijke gebied van Nederland: het grootste gedeelte van de provincie Zuid-Holland, inclusief de grootste haven van Europa, en de provincie Utrecht. De organisatie is verantwoordelijk voor ontwikkeling, aanleg, beheer, onderhoud en management van energienetten. Het bedrijf telt 2 miljoen klanten, 1.200 medewerkers en is gevestigd in Rotterdam.