• 07/10/2013

Fugro haalt via Seabed Geosolutions contract met Total binnen

Seabed Geosolutions, een joint venture van Fugro en CGG, verwerft contract van Total voor seismisch onderzoek in Britse deel van Noordzee.

Trefwoorden: #cgg, #fugro, #noordzee, #ocean bottom node, #Remotely Operated Vehicle, #rov, #seabed geosolutions, #seismisch

Lees verder

nieuws

( Foto: Fugro )

ENGINEERINGNET.NL -- Fugro meldt op zijn website een twee jaar durende opdracht van Total E&P verworven te hebben waarbij het zijn 'Ocean Bottom Node'-technologie voor seismisch onderzoek zal inzetten.

In het Britse deel van de Noordzee zal de joint venture van Fugro en CGG vanaf het vierde kwartaal van 2013 ongeveer 5 maanden lang 2D- en 3D-scannings verrichten. Het project gaat van start zodra Seabed Geosolutions klaar is met een ander project in West-Afrika.

De 5 maanden zijn de eerste fase van de opdracht: er is voorzien in een 'call-out'-mechanisme over een periode van 24 maanden om nog meer scannings uit te voeren.

Seabed werkt met ROVs – Remotely Operated Vehicles - die op grote diepte kunnen opereren, en maakt verder gebruik van een hele reeks gesofisticeerde beeldverwerkingstechnieken. De joint venture heeft hoofdzakelijk bedrijven in de olie- en gasexploratie als opdrachtgever.

De financiële waarde van het contract werd niet vrijgegeven.


(Bert Belmans)