• 10/10/2013

Techni-Show: voorzichtige hoop op economisch herstel

"Grote leveranciers zijn voorzichtig, maar de ondertoon is positief." Dat zegt Gert Jan Braam, marktmanager metaalindustrie bij VNU Exhibitions. De vakbeurs als economische graadmeter.

Trefwoorden: #metaal, #techniek, #technisch, #technishow, #vakbeurs, #vnu, #vnu exhibitions

Lees verder

Techniek

( Foto: VNU Exhibitions, © Robert Aarts )

ENGINEERINGNET.NL - Zo’n vijf maanden voor de opening van de volgende Techni-Show is zo’n drie kwart van de beurs volgeboekt. De 2014 editie zal qua omvang naar verluidt tussen de twee voorgaande edities in zitten.

Groter dan 2010, toen de industrie net uit het diepe dal van 2009 klauterde, maar compacter dan 2012 toen de machinebouw midden in een flink herstel zat. Als we de grootste technische vakbeurs in de Benelux als graadmeter nemen, is er dus voorzichtige hoop op een economisch herstel.

“Exposanten zijn voorzichtig, maar we horen weinig nee”, zegt Gert Jan Braam. “Veel grote partijen denken weliswaar goed na, maar we bespeuren tegelijkertijd een positieve ondertoon.”

Naast een focus op alle sectoren uit de metaalindustrie wil de organisatie volgend jaar ook meer young professionals aanspreken. En de gewone engineer: “We willen niet alleen de inkoper en directeur-eigenaar, ook de vakmensen die met de investeringsgoederen moeten gaan werken."

Techni-Show 2014 is naast een demobeurs ook een kennisevenement. Samen met TNO wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een programma rond hogesnelheidsverspanen en nieuwe materialen. En er zijn sessie over onder meer laserlassen en 3D printen.

Net als voorgaande keren vindt Techni-Show gelijktijdig plaats met ESEF, een vakbeurs op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Een aantal activiteiten zal gezamenlijk georganiseerd worden..


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Techni-Show en ESEF, van 11 tot en met 14 maart 2014, Jaarbeurs Utrecht