• 10/10/2013

Drie jonge Belgische onderzoeksters ontvangen steun van Unesco

Het hoeft niet altijd over Nobelprijswinnaars te gaan: drie jonge Belgische wetenschapsters ontvangen van Unesco elk beurs van 60.000 euro als ruggensteun voor carrière.

Trefwoorden: #For Women in Science, #grant, #medisch, #onderzoek, #oreal, #research, #unesco

Lees verder

research

( Foto: Gracious )

ENGINEERINGNET.BE – Drie Belgische, vrouwelijke onderzoekers hebben van Unesco een beurs ontvangen die hen op weg moet helpen naar een carrière als wetenschapper.

Het gaat om Marian Dejaeger van de KU Leuven voor haar studie 'Celmigratie in botbiologie en -pathologie: rol van integrine –linked-kinase en RhoA in osteoprogenitoren en osteoblasten'; Roxane Van Heurck van de UBL voor 'Etude fonctionnelle de gènes spécifiquement humains au courts du développement du corets normal et pathologique'; en Evelyne Collignon - eveneens van de ULB - voor “Etude de nouvelles protéines épigénétiques TETs dans les cancers'.

De grants zijn toegekend in het kader van het in 1998 gecreëerde programma "L’Oréal-Unesco For Women in Science", dat precies tot doel heeft vrouwelijke wetenschappers over de hele wereld te erkennen en te belonen.

Elk jaar worden met de Award uitmuntende vrouwelijke wetenschappers onderscheiden die met hun opmerkelijk onderzoek de wetenschap doen vooruitgaan. Het programma deelt tevens onderzoeksbeurzen uit aan specifiek 'veelbelovende jonge vrouwelijke wetenschappers'.

In totaal konden al meer 1.700 vrouwelijke wetenschappers uit 108 landen van de steun genieten.


(Bert Belmans)