• 11/10/2013

Recticel Insulation ontvangt 'Ik BEN mee'-uithangbord van Vlaams Energieagentschap

Recticel Insulation ontving als eerste isolatiefabrikant het 'Ik BEN mee' uithangbord uit handen van het Vlaams Energieagentschap (VEA). BEN staat voor Bijna-EnergieNeutraal.

Trefwoorden: #BEN, #Bijna-EnergieNeutraal, #bouw, #ebp, #energie, #recticel, #recticel insulation, #Vea, #Vlaams Energieagentschap

Lees verder

Nieuws

( Foto: Recticel Insulation )

ENGINEERINGNET.BE -- Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen en ook de rest van Europa.

Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

Recticel Insulation heeft nu als eerste in zijn vakgebied het ''Ik BEN mee' uithangbord' van het Vlaamse Energieagenschap weten te verwerven.

Commercieel directeur Herman Raes: "Het is een bevestiging voor ons jarenlange werk en expertise in de ontwikkeling van performante isolatiesystemen"


(Bert Belmans)

FOTO
Maarten De Groote, beleidsmedewerker Vlaams Energieagentschap, overhandigt het ‘Ik BEN mee’ uithangbord aan Thomas Isebaert, Product Manager Buitengevelisolatie van Recticel Insulation.

ACHTERGROND
Op 19 juli 2013 legde de Vlaamse Regering in een principiële goedkeuring vast welk E-Peil woningen in 2021 moeten halen, om te beantwoorden aan het ‘BEN-niveau’. De definitie van een BEN-woning zal pas vastliggen bij de definitieve goedkeuring die eind 2013 wordt verwacht.

De definitie is van toepassing op nieuwe en herbouwde woningen (bouwaanvraag 2013, 2014). Het eisenpakket geldt per EPB-eenheid (dus per eengezinswoning, per appartement). De Vlaamse Regering moet elke twee jaar het eisenpakket evalueren. De volgende evaluatie is gepland in 2015. Als naar aanleiding van die evaluatie het eisenpakket wordt aangepast, wordt de definitie van een BEN-gebouw mee verfijnd.

DOWNLOAD
Een pdf van het eisenpakket van een ‘BEN-woning’ en een ‘BEN-appartement' vindt u hier.