• 11/10/2013

Zes facilitaire dienstverleners vormen alliantie 'United Facility Solutions

Facilicom gaat alliantie aan met vijf andere facilitaire dienstverleners om pan-Europese klanten beter te bedienen. Zo ontstaat een groep van 250.000 medewerkers.

Trefwoorden: #Facilicom, #facilitair, #facilities, #maintenance, #onderhoud, #schoonmaak, #united facility solutions

Lees verder

Nieuws

( Foto: Facilicom, Hans Gennissen )

ENGINEERINGNET.NL -- Vanaf 10 oktober treedt Facilicom Services uit Schiedam op als de Nederlandse vertegenwoordiger van een Europese groepering in facilitaire dienstverlening: UFS, of United Facility Solutions.

Het bedrijf is een 'alliantie' aangegaan met vijf andere spelers in zijn branche: Atalian in Frankrijk, Clece in Spanje, Manutencoop in Italië, Mitie in Groot-Brittannië en Piepenbrock in Duitsland.

De alliantie is naar verluidt 'opgericht om Europees georiënteerde opdrachtgevers diensten te bieden vanuit een organisatie zonder verlies van lokale kennis en kunde'.

'Lokale aanbestedingen op het terrein van schoonmaak, catering en beveiliging, maar ook bouw en onderhoud, worden steeds vaker Europees van aard', stelt Hans Gennissen, president directeur van Facilicom Services in een mededeling.

'Daarom moeten facilitaire dienstverleners zich internationaal sterker organiseren om aan de marktvraag te voldoen'.

Met de oprichting ontstaat een facilitaire alliantie die vertegenwoordigd is in 18 Europese landen met meer dan 250.000 medewerkers. UFS kent een gezamenlijke omzet van 7 miljard euro en biedt diensten aan bij ruim 32.000 klanten uit alle marktsectoren.


(Bert Belmans)