• 16/10/2013

Nexans ontspringt ontslagendans reorganisatie Europese activiteiten

Slechts zeer beperkt aantal aanslagen, Nexans spreekt zelfs van 'nieuwe kansen voor België' door overbrengen productie van andere Europese vestigingen naar ons land.

Trefwoorden: #banen, #economie, #jobs, #kabelproducent, #nexans

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nexans, fabriek Charleroi in 2005 )

ENGINEERINGNET.BE – De door Nexans aangekondigde reorganisatie in Europa zou slechts een zeer beperkte impact hebben op de Belgische vestigingen. Zoals gisteren op deze site gemeld, moet de herstructurering de concurrentiekracht van de groep in Europa herstellen.

"Hoewel België zich uiteraard inschrijft in de internationale inspanningen om de kosten te verlagen, is er helemaal geen sprake van sluitingen, stopzetting van activiteiten of collectieve ontslagen", zo laat de kabelproducent weten.

"Bovendien zou de groep blijven investeren in België, ook in het machinepark, en zou productie van andere Europese vestigingen naar hier worden overgeheveld."

De vestiging in Charleroi wordt zelfs de voornaamste fabriek met extrusielijnen voor ondergrondse hoogspanningkabels voor de Europese markt. Nexans wil de productie van kabels voor hoogspanning en zeer hoge spanning meer dan vroeger in Charleroi concentreren.

Daarvoor is het naar verluidt al gestart met een investeringsprogramma, onder meer om grotere lengtes te kunnen produceren. "Er moeten lokaal wél inspanningen worden gedaan op het vlak van kostenbeheersing".

De vestiging in Dour-Elouges worden herschikt, want onderbenut."Dour zou de productie van bijkomende kabelstrengen toegewezen krijgen".

De andere vestigingen - in Erembodegem, Frameries, Buizingen en Huizingen - worden niet getroffen. Er komt een grotere centralisering van de administratie, maar zonder ontslagen.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Met een industriële aanwezigheid in 40 landen en commerciële activiteiten wereldwijd biedt Nexans werk aan 25.000 mensen en realiseerde in 2012 een omzet van bijna 7,2 miljard euro.