• 22/10/2013

Cleantech-sector: ”Niks verkeerd met businessmodel van Electrawinds”

Terwijl op dit eigenste moment Electrawinds over zijn overleving onderhandelt, wordt het internationaal door cleantech-sector als een van drie beste bio-energiebedrijven ter wereld erkend.

Trefwoorden: #biobrandstof, #bioenergie, #cleantech, #duurzaam, #economie, #electrawinds, #energie, #flanders cleantech association

Lees verder

Nieuws

( Foto: YouTube / Electrawinds )

ENGINEERINGNET.BE – Groene energieproducent Electrawinds mag dan wel aankijken tegen een gigantische schuldenberg en wanhopig op zoek zijn naar een nieuwe kapitaalinbreng, internationaal wordt het bedrijf erkend en naar waarde geschat.

Zo laat Flanders Cleantech Association weten dat het Oostendse Electrawinds – als enige van de acht voorgedragen kandidaten uit Vlaanderen - de nominatielijst voor de internationale Later Stage Award van de Global Cleantech Cluster Association heeft gehaald.

Het Vlaamse groene stroombedrijf wordt zo alvast erkend als één van de drie beste bedrijven ter wereld in de categorie 'BioEnergy/Biofuels', samen met het Canadese Sole Gear en het Amerikaanse Sapphire Energy .

De nominatielijst van 30 halen is geen sinecure: de associatie werkt met een grondige analysemethode, de zogenaamde 'Keystone Method 'die een indicatie geeft of en hoe een bedrijf in staat is een knap technologisch concept om te zetten in economische waarde.

De Oostendse groep is op zoek naar vers kapitaal om zijn enorme schuldenberg af te betalen en te blijven investeren in groeiprojecten. Het kreeg half oktober wat ademruimte door 23 zonne-energie projecten te verkopen en stapte toen ook samen met met vier andere spelers in een nieuwe joint venture, AD Biodiesel SAS.

Volgens de wereldwijde cleantech-organisatie is er alvast niks mis met het economische model van Electrawinds. Integendeel zelfs, het heeft één van de drie beste ter wereld. Hopelijk dringt dat ook door in financiële kringen…


(Bert Belmans)