• 22/10/2013

Alcatel-Lucent schrapt wereldwijd 10.000 jobs

De reorganisatie is deel van een eerder aangekondigde wereldwijde herstructurering waarbij 10.000 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Trefwoorden: #Alcatel-Lucent, #communicatieapparatuur, #netwerkapparatuur, #reorganisatie

Lees verder

HR

( Foto: Alcatel-Lucent, Michel Combes )

ENGINEERINGNET -- De Franse fabrikant van netwerk- en communicatieapparatuur gaat 80 van de 550 Nederlandse jobs schrappen. Dit is net iets meer dan de 14% reductie op het personeelsbestand dat wereldwijd wordt doorgevoerd.

In België zouden er 30 à 40 jobs verdwijnen. In het Midden-Oosten en Afrika verdwijnen in totaal 4100 jobs. En in het Franse thuisland staan 900 jobs op het spel

De reorganisatie wordt in twee jaar tijd uitgevoerd. Het bedrijf ziet zich hiertoe genoodzaakt om de kosten te drukken en weer winstgevend te worden.

Deze ontslagronde maakt onderdeel uit van de herstructureringsplannen die het bedrijf eerder dit jaar ontvouwde. Alcatel-Lucent wil hiermee eind 2015 een besparing realiseren van 1 miljard euro.

Ook onderzoekt het bedrijf of het bezittingen kan verkopen die een waarde van 1 miljard euro vertegenwoordigen. Alcatel-Lucent boekte in het tweede kwartaal voortgang met de herfinanciering van schulden.


(Lydia Heida)