• 23/10/2013

’Smart Engineering’ met Automation Studio 4 van B&R

Na succesvolle testfase met pilot-klanten over hele wereld, is Automation Studio 4 nu beschikbaar voor alle gebruikers. Een nieuwe generatie software in teken van 'Smart Engineering'.

Trefwoorden: #automation studio, #br automation, #eplan, #ict, #ontwerp, #software, #techniek

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - Ondanks de toenemende complexiteit van Automation Studio vervult deze nieuw ontworpen, geïntegreerde automatiseringssoftware drie belangrijke doelen: de kwaliteit hoog houden, lage engineeringkosten en een korte time-to-market.

B&R heeft ‘software design efficiency’ verheven tot een volledig nieuw niveau, waardoor ontwikkelingsprocessen efficiënter en effectiever worden uitgevoerd. Automation Studio 4 staat voor ‘Smart Engineering’.

Hardware kan sneller geconfigureerd worden
Met de nieuwe System Designer tool kan hardware gemakkelijker, sneller en met minder fouten geconfigureerd worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een visuele editor en echte weergave van de hardwarecomponenten.

Deze ontwerptool bevat tevens een automatische systeemcontrole en configureert basisinstellingen, zoals handige functies voor hergebruik van complete systeemdelen. Dit vereenvoudigt de ontwikkeling van modulaire machines met varianten en opties.

EPLAN-interface in twee richtingen
Via een EPLAN Electric P8 interface kunnen ontwikkelaars ECAD projecten bidirectioneel integreren met hardware configuraties in Automation Studio. Dit vermindert de hoeveelheid werk drastisch en elimineert potentiële fouten die voortkomen uit het hebben van dubbele brongegevens.

Soortgelijke interfaces naar simulatieprogramma’s maken het mogelijk applicaties automatisch te genereren uit simulatiegegevens, om zo de ontwikkelingsresultaten in een vroeg stadium te kunnen testen.

Parallelle ontwikkelingen verkorten time-to-market
De projectmodularisering in Automation Studio 4 maakt opdeling in zelfstandige modules mogelijk. Hierdoor kunnen software engineers gelijktijdig werken aan deze modules en ze naderhand apart inladen in de hardware. Deze parallelle ontwikkeling verkort de ontwikkeltijd en vereenvoudigt bovendien de integratie van externe ontwikkelaars in het proces. Ook geteste software-onderdelen kunnen worden hergebruikt.

Communicatie via OPC Unified Architecture zorgt voor compatibiliteit met vele systemen van andere fabrikanten. Directe ondersteuning van web-technologieën vereenvoudigt de ontwikkeling van applicaties voor visualisering, procescontrole en onderhoud op afstand.

Programmeertalen en templates worden slimmer
Object-georiënteerd programmeren is in Automation Studio 4 comfortabeler geworden dankzij de SmartEDIT functie die context-gerelateerde suggesties genereert uit functie libraries en bestaande programmaonderdelen. De visualiseringstemplates versnellen het ontwerp van de userinterfaces.

Automation Studio 4 maakt in elk ontwikkelstadium duidelijk gestructureerde software-architecturen mogelijk en helpt zo machinebouwers en OEM's concurrerende oplossingen te ontwikkelen.


Meer informatie
België:
Ninovesteenweg 198 - B-9320 Aalst
Tel. +32 53 21 20 01 - Fax +32 53 21 20 14
office.be@br-automation.com
www.br-automation.com

Nederland
Hoge Schouw 1 - 4817 BZ Breda
Tel. +31 76 5715303 – Fax +31 76 5715306
office.nl@br-automation.com
www.br-automation.com